Доналд Тръмп уволни министъра на отбраната на САЩ Марк Еспер и

...
Доналд Тръмп уволни министъра на отбраната на САЩ Марк Еспер и
Коментари Харесай

Тръмп уволни министъра на отбраната Марк Еспер |

Доналд Тръмп уволни министъра на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер и заяви, че към този момент Кристофър Милър, шеф на Националния център за битка с тероризма, ще извършва длъжността министър на защитата, започвайки " незабавно ". Това стана ясно от пост на президента в Туитър.

" Марк Еспер е скъсен. Искам да му благодаря за службата ", написа Тръмп.

" Имам удоволствието да оповестя, че Кристофър К. Милър, високо уважаваният шеф на Националния център за битка с тероризма (единодушно доказан от Сената), ще бъде изпълняващ длъжността министър на защитата, в действие от " незабавно "... Крис ще свърши страхотна работа! ", добави още той.

Отношенията сред Тръмп и Еспер бяха напрегнати от месеци. През юни те се задълбочиха още повече, когато Еспер изрази противоречие с потреблението на военните елементи за потушаването на огромните митинги в Съединени американски щати, провокирани от гибелта на Джордж Флойд. 

Още преди седмици Еспер беше подготвил писмо за грациозно излизане в дълго чаканото събитие - изборите в Съединени американски щати, в случай че Тръмп реши да го уволни. Бившият министър на защитата се е надявал да се задържи оптимално на поста си, написаха от CNN.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР